Η Samsung αποκαλύπτει τις δυνατότητες του αισθητήρα 108MP ISOCELL Bright HMX

Η Samsung αποκαλύπτει τις δυνατότητες του αισθητήρα 108MP ISOCELL Bright HMX
Τον περασμένο Αύγουστο, η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το νέο αισθητήρα 108MP ISOCELL Bright HMX για smartphones, ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη στο Xiaomi Mi Note 10, αλλά τώρα επανέρχεται με περισσότερες αποκαλύψεις σε τεχνικό επίπεδο.
Καταρχάς, η ονομασία ISOCELL αναφέρεται στο πλέγμα που χωρίζει τα γειτονικά pixels. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Samsung χρησιμοποιεί την τεχνολογία ISOCELL Plus και ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει το μέταλλο με ένα διαφορετικό υλικό που ελαχιστοποιεί τις οπτικές απώλειες και την αντανάκλαση του φωτός.
samsung-isocell-bright-hmx-1.jpg
Ακόμη, αυτός είναι ο πρώτος αισθητήρας της Samsung που προσφέρει τη λειτουργία dual Native ISO (Smart-ISO). Ως Native ISO χαρακτηρίζεται η αναλογική ενίσχυση στη φωτεινότητα του αισθητήρα προτού μεταφραστεί η φωτεινότητα που “διαβάζουν” τα pixels σε ψηφιακή μορφή. Με τη χρήση δύο Native ISO, βελτιώνονται σημαντικά οι ρυθμίσεις του αισθητήρα για λήψεις σε ιδιαίτερες συνθήκες φωτισμού, με το ένα να προσφέρει ενίσχυση για τα έντονα φωτισμένα σημεία του κάδρου και το δεύτερο για τις σκιές.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου αισθητήρα είναι το σύστημα Quad Bayer (Tetra Cell), δηλαδή ο συνδυασμός τεσσάρων pixels σε ένα (ουσιαστικά μοιράζονται το ίδιο χρωματικό φίλτρο), έτσι ώστε να δημιουργούν ένα μεγαλύτερο pixel με μέγεθος 1.6μm και να προσφέρουν πολύ καλύτερη πρόσληψη φωτός. Ο συνδυασμός 4-σε-1 επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών σε ανάλυση 27MP.
Σε ό,τι αφορά την αυτόματη εστίαση, η Samsung υπόσχεται ότι η λειτουργία Super-PD θα προσφέρει τρομερά γρήγορη και ακριβή εστίαση, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τέλος, ο 108MP ISOCELL Bright HMX είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος αισθητήρες που έχουμε δει ποτέ σε smartphone (1/1.33’’).
techgear.gr

Σχόλια